En innledende du’a til nattbønn

tahajjud2

Profeten (ﷺ) pleide å stå i bønn om natta som velkjent, og han (ﷺ) pleide alltid å innlede hans nattbønn med mange du’a, også kjent under samlebegrepet du’a al-istiftãh, en av dem er denne:

اللَّهُمَّ لَكَ الحَمْدُ أَنْتَ نُورُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضِ، وَلَكَ الحَمْدُ أَنْتَ قَيِّمُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضِ، وَلَكَ الحَمْدُ أَنْتَ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ، أَنْتَ الحَقُّ، وَوَعْدُكَ الحَقُّ، وَقَوْلُكَ الحَقُّ، وَلِقَاؤُكَ الحَقُّ، وَالجَنَّةُ حَقٌّ، وَالنَّارُ حَقٌّ، وَالنَّبِيُّونَ حَقٌّ، وَالسَّاعَةُ حَقٌّ، اللَّهُمَّ لَكَ أَسْلَمْتُ، وَبِكَ آمَنْتُ، وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ، وَإِلَيْكَ أَنَبْتُ، وَبِكَ خَاصَمْتُ، وَإِلَيْكَ حَاكَمْتُ، فَاغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ وَمَا أَخَّرْتُ، وَمَا أَسْرَرْتُ وَمَا أَعْلَنْتُ، أَنْتَ إِلَهِي لاَ إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ

Allãhumma, laka l-hamdu anta nooru s-samãwãti wal-ardi, wa laka l-hamd anta qayyimu s-samãwãti wal-ardi, wa laka l-hamdu anta rabbu s-samãwãti wal-ardi wa man fihinna. Anta l-haqqu, wa-wa’duka l-haqqu, wa-qawluka l-haqqu, wa liqã’uka l-haqqu, wal-jannatu haqqu, wan-nãru haqqu, wan-nabiyoona haqqu, wa-sã’atu haqqu. Allãhumma, laka aslamtu wa-bika ãmantu, wa-‘alayka tawakkaltu, wa-ilayka anabtu, wa-bika khãsamtu, wa-ilayka hãkamtu, fa-ghfir lee mã qaddamtu wa-mã akhkhartu, wa-mã asrartu wa mã a’lantu, anta ilahee lã ilaha illa anta.

Å Allah, lovet være Deg, Du er Lyset over himlene og jorden. Og lovet være Deg, Du er Skaperen og Opprettholderen  av himlene og jorden. Og lovet være Deg, Ditt er herredømmet over himlene og jorden og alt som finnes der. Lovet være deg, Du er Sannheten. Ditt løfte er sant, Ditt ord er sant, møtet med Deg er sant, Paradiset er sant og Ilden er sant, Profetene er sanne, og timen er sann. Å Allah, jeg underkaster meg Deg, jeg tror på Deg og setter min lit til Deg,  til Deg vender jeg meg i anger, ved Deg kjemper jeg, for Deg legger jeg frem min sak. Så tilgi meg det jeg har gjort og det jeg vil gjøre, det jeg har holdt hemmelig og det jeg har bekjent. Du er min Gud og det finnes ingen annen guddom enn Deg.

(Tilnærmet mening Sahih Bukhari: 7499. En lignende du’a kan dere finne i bønneboka « I Profetens fotspor»: side 57-58.)

Published by

One thought on “En innledende du’a til nattbønn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s