Diktet Lamiyyah av Sheikhulislam Ibn Taymiyyah

bilde (5)

Her er ennå et viktig dikt om den islamske troslæren (‘Aqidah) som ble skrevet av den store Imamen, Sheikhul Islam ibn Taymiyyah (rahimahullah). Dette diktet tar for seg de grunnleggende sidene av ‘Aqidah på en enkel måte. Diktet er kort og lett å pugge og derfor pleide de lærde å oppfordre deres elever til å pugge det og forstå dets budskap. Du kan høre diktet her http://www.aqidah.com/creed/assets/audio/laamiyyah-poem.mp3 , eller søke diktet opp på youtube.

Mange lærde har forklart dette diktet blant dem Sheikh Ahmad bin ‘Abdullah Al-Mardawee, Sheikh Salih Al-Suhaymee.

Her er linken til sharh til Sh.Ahmad Al-Mardawee

Click to access 90890.pdf

Her er linken til sharh til Sh.Salih Al-Suhaymee:

Click to access sharh-laamiyyah-suhaymee.pdf

Alhamdulillah vi har prøvd å oversette diktet på norsk så godt vi kunne, og vi legger også to andre oversettelser som fantes allerede en på engelsk og en annen på fransk og den originale teksten på arabisk.

Vi ber Allah om å akseptere våre gode gjerninger og vi ber Allah om å belønne Imam ibn Taymiyyah med jannatul firdaws. Ameen

Lamiyyah-arabisk-(LAST NED) 

Lamiyyah-norsk- (LAST NED HER)

Lamiyyah-fransk-(LAST NED HER)

Lamiyyah-engelsk- (LAST NED HER)

N.B: Disse E-bøkene som postes på denne bloggen vil alltid in shaa Allah oppdateres og redigeres etter at det blir oppdaget noe feil eller mangler, så det lønner seg alltid å laste dem på nytt. Vi håper at du kan også hjelpe oss ved å sende forslag, tilbakemelding, innspill, rettelser til koranogsunna@gmail.com. Måtte Allah belønne deg for dette. Ameen.

Published by

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s