Temme et villdyr

hest

Å ha kontroll over sin nafs kan være så vanskelig som å temme en villhest. I starten vil man oppleve store vanskeligheter i å oppdra villhesten til å være deg lydig. Den vil være vill og overlegen. Men med tålmodighet og konstant trening og hardt innsats, så vil den villhesten forandre seg totalt og være din bestevennen som du kan ri på, kontrollere som du vil, og ta deg til de stedene du vil. Slik er nafs også. Den kan være vill når den blir forlatt uten tilsyn, og forandre seg til noe verre enn et villdyr. Men hvis du tar tak i den og strever mye etter å temme den så vil den være under din kontroll og du kan bruke den i det som gleder Allah. Så vær tålmodig med den og du vil se resultatene etter hvert in shaa Allah. Og på toppen av alt dette, ikke glem å vende deg tilbake til den som skapte den, Allah. Sannelig kun Han kan bistå deg i denne livsviktige kampen.

Published by

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s