Et ønske fra en mann som døde for over 700 år siden

Riyad-Us-Saliheen-eng

Alle vi, eller de fleste av oss har lest noe av hadithene som står i Riyad as-saliheen. Denne boka kan være for noen av oss den første boka som man har lest og deretter økte den interessen for å søke mer kunnskap. Denne boka kan være den boka vi går tilbake til for å finne rask fram noen hadither som treffer hjertet som en kan påminne seg selv med og andre.
Riyad-as-saliheen har vi alle nyttet fra men mange av oss har glemt et ønske forfatteren ba oss om å legge merke til for over 700 år siden.

Imam An-Nawawee -rahimahullah- skrev i forordet til denne boka:

وأَنَا سَائِلٌ أخاً انْتَفعَ بِشيءٍ مِنْهُ أنْ يَدْعُوَ لِي، وَلِوَالِدَيَّ ، وَمَشَايخي ، وَسَائِرِ أَحْبَابِنَا ، وَالمُسْلِمِينَ أجْمَعِينَ
«Og jeg spør inderlig enhver bror som får nytte av noe i denne boka om å gjøre du’a for meg, og mine foreldre, og mine lærere, og alle våre elskede, og alle muslimer generelt.»

Hvis ikke vi har fullført hans ønske så burde vi gjøre det NÅ. For den beste måten vi kan takke ham og alle andre som strevde for Islam som ikke lenger er blant oss, er ved å gjøre du’a for dem så mye som mulig.
Vi ber Allah å belønne Imam An-Nawawee, hans foreldre, hans lærere, de han elsket mest, og alle muslimer med jannatul firdaws.

Published by

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s